Facebook
  LinkedIn
  YOUTUBE
 • Français
 • Occitan

Qui èm ?

Qui èm ?

Lo Centre de Formacion Professionau en lenga e cultura OCcitanas, associacion lei 1901, qu’a per mission la promocion de la lenga e de la cultura occitanas, en tot arrespectar la varianta de lenga (gascon, biarnés, negue, lengadocian, bordalés, lemosin…), en las soas formacions e los sons cors.

Formacions professionaus a la carta

Lo CFPÒC Novèla Aquitània que’vs perpausa formacions adaptadas aus vòstes besonhs professionaus. Lo vòste especialista en formacion continua, individuau o en grop que’vs permet lo finançament de la formacion peu vòste OPCO (OPerator de COmpeténcias). La nosta experiéncia e las nostas competéncias que son reconeishudas en los maines de l’ensenhament, de la cultura, de la santat, deu sociau, de las collectivitats e deu comèrci.

La nosta equipa de formadors qu’emplega metòdes pedagogics innovants e que v’ensenha la mestresa de la lenga orau e/o escriuta entà correspóner eficaçament a la vòsta activitat professionau. Los nostes cors de lenga que s’inscriven en un cursus elaborat au nivèu europèu peu miei deu QECRL (Quadre Europèu de Referéncia per las Lengas) entà aquesir un nivèu de lenga certificat a la fin de la vòsta formacion.

Los cors deu ser entaus adultes o Setmanèrs

Que desiratz parlar l’occitan biarnés, gascon, negue, lemosin, lengadocian  o en la vòsta varianta locau ; apréner a léger, a escríver l’occitan. Que sia per plaser, entà apregondir la vòsta cultura d’origina o anar cap a la descobèrta de la cultura deu vòste parçan, o que sia entà apréner la medisha lenga que los vòstes hilhs escolarizats en classa bilingüe o en Calandreta, que podetz passar los diplòmas A2, B1, B2, C1 o preparar-ve entau Diplòma de Competéncia en Lenga-Occitan (DCL-Occitan)

Un cors d’1h30 per nivèu un còp per setmana entà un aprentissatge regular en immersion progressiva tot lo long de l’annada, lo CFPÒC Novèla Aquitània que’vs perpausa cors au ras de casa :

 • 32 cors despartits en 4 nivèus,
 • 24 lòcs de cors,
 • 2 cors en distanciau,
 • ua equipa de 21 formadors au vòste servici,
 • mei de 200 aprenents en 2022.

Los Setmanèrs que son hèits tà vos !

Lo CFPÒC Novèla Aquitània qu’ei membre deu hialat deus CFPÒ dab los Centres d’Occitània e d’Auvèrnhe.

Carte de l'occitan en France